Ljungbyhed

Ljungbyhed är ett litet samhälle med ett stort utbud. Här finns butiker, pizzerior och restauranger - vem känner inte till "Kalle på Spången". På Spångens Gästgivaregård kan man både äta lunch och fina festmenyer. Spångens julbord är alla skåningar stolta över. Sommarens "Allsång på Spången" vill man heller inte missa.

I lilla Ljungbyhed finns också ett litet mysig café med handikappvänlig uteservering. Här kan man äta en lättare lunch eller njuta av en kopp kaffe med en bit mandelkrans eller "Skånes godaste vaniljhjärtan".

"Lotta på Åsen", en 100-årig kaffestuga, är en annan attraktion som ligger vid Söderåsens sluttning. Här njuter man av frasiga, nygräddade våfflor i trädgården. Kaffestugan har öppet sommartid.

Det finns ett flertal fiskemöjligheter i Ljungbyhedstrakten. Har du fiskat i Bandsjön i Riseberga kan du grilla din nyfångade fisk på grillplatsen medan barnen badar.  Kanotuthyrning hittar du i Färingtofta.  

I den kommunala idrottshallen kan du t ex träna både konditions-och maskinträning. På sommaren kan du få ditt träningsbehov mättat om du besöker friluftsbadet - ett utflyktsmål som är trevligt för hela familjen.

Golfintresserade beger sig till Ljungbyheds Park AB. Ljungbyheds golfbana är en 18-håls hed-/parkbana som mäter 5620 m från gul tee. Till golfbanan hör klubbhus med bl a servering, drivingrange och puttinggreen. Här finns även Flygtekniska gymansieskolan samt ett hotell- och konferenscenter.

Till sist måste vi också nämna söderåsens nationalpark i Skäralid. Det är Norra Europas största sammanhängande och skyddade lövskogsområde och Sveriges 27:e nationalpark.