Klippan centrum

I Klippan finns ett brett och variationsrikt kultur- och fritidsutbud där gammal som ung ska kunna hitta något som intresserar. Det finns ett stort urval av butiker, allt från kläder och skor till inredning och blommor. Utanför centrum finns också många fina butiker och gårdsbutiker att upptäcka. I centrum finns även banker och postkontor samt ett flertal matställen med både lunchservering och a la carte på kvällen.

För dig som är intresserad av motion och friluftsliv finns en rad aktiviteter att ägna sig åt. Du kan besöka Klippans badhus, friskvården, eller ge dig ut i naturen på en härlig promenad. I regionen finns ett flertal vandringsleder och den mäktiga Söderåsen bjuder in till härliga äventyr.

Bor du i Klippans kommun har du nära till det mesta. Klippan har bra tågförbindelser med Pågatåg både till Helsingborg och Hässleholm, samt bussförbindelser till Helsingborg och Ängelholm.

Nära stadsparken har vi St Petri kyrka, den världsberömda kyrkan som är ett mästerverk ritad av arkitekten Sigurd Lewerentz.

Klippan är även känt för sitt hantverk som t ex Klippans yllefabrik med vackra plädar, filtar och textilier. Allt i naturmaterial och formgivet av kända designers.